Om man tittar på statistik över sökningar på nätet så kan man se att det söks en hel del på smslån utan uc, och en orsak till att många vill veta mer om detta är förstås att många idag har en betalningsanmärkning, och därför vill slippa kreditupplysning. Det gäller dock att tänka på att ett smslån utan uc inte är detsamma som ett lån utan kreditupplysning. Det första går att hitta, medan det sistnämnda inte ska finnas. Strängare regler kring just snabblån har skapats för att öka säkerheten för låntagare, och de reglerna säger bland annat att det alltid ska göras en kreditbedömning när man ansöker om lån. Däremot finns det inga regler som säger att det inte får finnas smslån utan uc, detta på grund av att man kan anlita andra företag än just uc när man ska göra en kreditbedömning.

 

Om man nu har ett par betalningsanmärkningar och vill låna pengar, vad bör man då ta sig till? Bör man leta efter möjligheter att ta smslån med betalningsanmärkning utan uc, eller bör man helt enkelt söka vanliga snabblån och hoppas att man blir godkänd som låntagare? Eftersom flera långivare är milda i sina bedömningar av sökande med anmärkningar så finns det ingen anledning att leta i timmar efter smslån utan uc, det räcker gott med att kika runt bland olika hemsidor och försöka hitta en långivare som godkänner sökande med anmärkningar.

 

Smslån utan uc kan vara bra inför framtiden

 

Väldigt många människor drömmer om att någon gång kunna köpa en bostad, vanligtvis ett hus. För att kunna få den möjligheten krävs vanligtvis en fast inkomst, en anställning som man haft i minst ett år, samt att man inte har några betalningsanmärkningar. En annan sak som kan påverka negativt när man ansöker om bolån är ett stort antal registrerade kreditupplysningar. Kreditupplysningar kan registreras när man ansöker om mindre lån, och dessa kan sedan göra att man inte får något bolån. Om man vill undvika detta kan man istället leta efter smslån utan uc, eftersom dessa inte påverkar framtida utsikter att få låna pengar till bostad eller andra saker.

 

Smslån utan uc innebär alltså inte att man undviker en kreditupplysning, det innebär däremot att kreditupplysningen inte registreras hos uc. Detta innebär i sin tur att dessa tidigare lån inte på något sätt vägs in i bedömningen när man senare ansöker om andra typer av lån. Om man håller sig till smslån utan uc kan man med andra ord låna hur ofta man vill, utan att behöva oroa sig över hur det ska påverka i framtiden.

 

Varken svårare eller lättare att ta smslån utan uc

 

Vissa väljer att leta nätet runt i jakt på smslån utan uc på grund av att de tror att det ska vara mycket enklare att få dessa lån beviljade. Detta stämmer dock inte överens med verkligheten. Det går lika lätt att få lån där upplysning registreras hos uc, det är nämligen inte vilket företag som används för kreditupplysningen som avgör, utan hur långivaren väljer att göra sina bedömningar. Att ta smslån utan uc är därför varken lättare eller svårare än att ta andra typer av snabblån.

 

Oavsett om man letar rätt på en långivare som tillhandahåller smslån utan uc eller om man väljer ett snabblån där upplysningen registreras hos upplysningscentralen så gäller det att man klarar av grundkraven som ställs. Dessa är få, och dessutom enkla att uppfylla, men det gäller ändå att man tar sig tid att läsa igenom dem. Att man som låntagare måste vara 18 år kommer nog inte som någon överraskning, och övriga krav brukar vara att man ska ha svenskt bankkonto, registrerat telefonnummer samt att man ska vara svensk medborgare.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *