Onlinelån har nog de flesta hört talas om. Det är den nya tidens sätt att låna pengar, i alla fall om man vill ha en snabb och enkel process. Om du vill låna pengar och går till banken får du inte räkna med att det går varken snabbt eller lätt. Det kräver en hel del av dig som låntagare. Att du ska ta dig till bankkontoret och söka ett lån är en sak som kanske känns självklar, eftersom det länge har varit enda alternativet för att kunna låna pengar. Det krävs också att du har en fast inkomst, där banken avgör om den är tillräcklig. Du får ofta vänta på besked och pengar, och det kanske du också kan om du inte behöver pengarna snabbt. Med onlinelån slipper du mycket av detta.

 

Vad är onlinelån?

 

Många förknippar onlinelån med de små och snabba lånen som kallas mikrolån. I denna grupp av lån ingår också smslån. Dessa lån har fått ett lite oförtjänt dåligt rykte. Dels anses de oskäligt dyra, dels tycker en del att det är för lätt att få ett lån, vilket leder till att alltfler skaffar sig betalningsanmärkning och andra bekymmer. Frågan är väl om det är lånens fel, om inte individen har ett eget ansvar, om man är myndig och får söka ett lån.

 

Men, onlinelån är faktiskt inte bara dessa små lån, även om de naturligtvis också är onlinelån. Ett onlinelån är rätt och slätt ett lån som du kan söka direkt på nätet. Det finns små, snabba lån och det finns större lån, faktiskt ända upp till bolån som du kan söka online, så spannet är oerhört brett. De flesta traditionella banker ger också möjligheten att söka lån direkt på deras hemsida. Så, även om du vill använda din egen bank kan du söka ett onlinelån. Detta ger dig möjligheten att både anlita den bank du känner dig trygg med och ta del av de fördelar ett onlinelån ger. Du kan alltså sitta hemma i lugn och ro, och enkelt skriva ner de uppgifter banken vill ha i ett formulär, och skicka iväg detta. Sedan får du ett besked, men när det gäller dessa lån kommer kanske inte beskedet lika snabbt som då du använder ett mikrolån. Du får dock oftast en enklare och behagligare process jämfört med att uppsöka ett kontor.

 

Den vanligaste formen av onlinelån är nog ändå de så oerhört populära mikrolånen. Möjligheten att kunna söka ett lån och få pengarna inom några minuter är mycket lockande, och naturligtvis också mycket användbart. Deras rykte är till stor del orättvis. I begynnelsen var de mycket dyra, men allteftersom marknaden växer sjunker också avgifterna. Konkurrens gynnar alltid konsumenten. När media skriver om skyhöga räntor räknar de ut årsränta på lån som betalas tillbaka efter några veckor, och det ger naturligtvis inte en rättvisande bild. Dessa långivare brukar inte använda ordet ränta, utan de talar istället om avgifter på ett lån, och när denna anges i kronor istället för ränta i procent, är det också mycket lättare att ta reda på exakt hur mycket lånet kommer att kosta.

 

 

Onlinelån öppnar nya möjligheter

 

Detta att du kan få pengarna så snabbt öppnar självklart möjligheter som inte funnits då du bara kunde låna pengar i banken. Att du kan låna så små summor ger också ett helt annat användningssätt. Du lånar inte bara när du ska köpa hus, eller något annat som kräver stora pengar. Du kan snabbt ta ett litet onlinelån då du tillfälligt behöver ett mindre tillskott i kassan, något som tidigare ställt till en massa trubbel men som nu lätt kan lösas med några knapptryckningar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *