Letar du efter nya smslån har du inga större problem att kunna finna det du söker. Lånemarknaden då det gäller små snabba lån över huvud taget växer oavbrutet, och det kommer både nya onlinelån och nya smslån i en ständig ström. Eftersom detta är en mycket lukrativ bransch, är det inte så konstigt att det är fler som vill vara med och dela på kakan. Om du inte vill använda de lån du kanske redan provat utan istället vill testa nya smslån har du därför många möjligheter till detta.

 

Positivt med nya smslån

 

För dig som konsument är det alltid bra när det kommer nya aktörer. Ju fler långivare, desto större konkurrens, vilket väl alltid gynnar konsumenten på något sätt. Dels kan det bli lättare att hitta billiga lån när det dyker upp nya smslån, eftersom priserna brukar vara det första som används i konkurrenshänseende. De nya måste ju försöka ta kunder från redan etablerade långivare, och det sker ofta genom lägre priser. Men, många konkurrerar också genom att erbjuda lån med lägre krav på låntagaren, som till exempel att erbjuda lån trots betalningsanmärkning eller liknande. Det har funnits möjligheter till det även tidigare, men ju fler nya smslån som tillkommer, desto lättare blir det att hitta sådana möjligheter.

 

En sak som kan vara bra att tänka på om du vill söka något av de nya smslån du stöter på, är att just nya smslån ibland kan ha lite inkörningsproblem. Om det är riktigt nya aktörer kan det kanske vara bra att se om du kan hitta kundomdömen, för att på så sätt kunna få reda på hur det har fungerat för andra kunder.

 

Du kan hitta mycket information om både nya smslån och äldre om du tittar på internet. Även om du föredrar att söka via mobilen (jo, du kan söka de flesta smslån på nätet också), så är internet ett väldigt bra forum att ta reda på så mycket som möjligt innan du väljer långivare. Du kan lätt jämföra avgifter på nätet, speciellt enkelt blir det om du använder någon av de jämförelsetjänster som finns där. Då får du alla lånen på en och samma sida, och har mycket lättare att jämföra än om du själv ska plocka fram dem sida för sida. Du kan då också jämföra lånevillkoren, om du behöver hitta långivare som erbjuder lån trots betalningsanmärkning eller trots avsaknad av fast inkomst till exempel.

 

Det är också bra om du tittar på återbetalningstiden för lånen. Eftersom det blir dyrare ju längre du har ett lån, bör du tänka efter om du kanske kan betala tillbaka ditt lån efter två veckor istället för en månad. Det kan du tjäna många sköna slantar på, och om du ändå inte behöver pengarna längre tid är det alltså bättre att betala så fort som möjligt, så titta efter om den möjligheten finns. Det är inte alltid man tänker på detta, utan man betalar sina räkningar på sista förfallodagen, men i just detta fall kan det bli mycket dyrare.

 

All information som kan finnas att få om dessa lån, både nya smslån och gamla, finns på nätet, så det är bara du börjar titta där. Det är ju dumt att söka lån som blir dyrare än de skulle behöva vara. De pengarna kan du säkert komma på bättre användning för.

 

Nya smslån gratis

 

Ytterligare ett vapen för att slå sig in på marknaden med nya smslån är att erbjuda nya låntagare deras första lån helt utan avgifter. Hittar du ett sådant lån kan du alltså låna och bara betala tillbaka just den summa du lånat. Inga andra avgifter ska tillkomma, men läs noga så att du ser att det verkligen inte gör det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *